شاید تا چندی پیش، وقتی صحبت از روکش کیک میشد، اولین چیزی که به ذهن خطور میکرد، خامه بود. اما امروزه انواع مختلفی از روکش کیک در صنعت قنادی مورد استفاده قرار می گیرد که هم از لحاظ ظاهر و هم از لحاظ طعم و مزه با یکدیگر متفاوت هستند. این روکشها با توجه به نوع کیک، آیتم های ظاهری، شرایط نگهداری و سلیقه افراد در موارد مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
در این مقاله به معرفی چند مورد از انواع روکش های کیک می پردازیم:
1-روکش کیک خامه
متداول ترین نوع روکش کیک، خامه است که با ذائقه و سلیقه اکثر افراد همخوانی دارد. کیک های خامه ای معمولا ظاهری کلاسیک دارند و در بعضی مواقع در مدل های چند طبقه تهیه می شوند. برای تزیین این کیک ها معمولا از گل ها و میوه های طبیعی، کریستال ها و رنگ های مجاز خوراکی استفاده می شود.
خامه ای که برای تزیین کیک مورد استفاده قرار میگیرد، خامه قنادی یا خامه فرم گرفته نام دارد. این نوع خامه، همان خاممه ساده است که با پودر خامه ترکیب و هم زده میشود تا به فرم مناسب برای روکش کیک برسد.
2-باتر کریم (Butter Cream)
باتر کریم یکی از روکش های بسیار مناسب برای کیک است که بخاطر ظاهر بسیار زیبا، طعم عالی و سهولت شکل دهی، طرفداران زیادی دارد. از این نوع روکش معمولا برای شیرینی و کاپ کیک هم استفاده میشود. باتر کریم نسبت به خامه مقاومت بیشتری نسبت به گرما دارد و به راحتی حالت خود را از دست نمی دهد.
3-روکش کیک فوندانت
فوندانت یکی از پرکابردترین موارد در تزیین و دکوراسیون کیک است. این ماده به دلیل قابلیت فرم دهی عالی، سهولت استفاده و همینطور دوام بالا در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از فوندانت برای مجسمه سازی روی کیک ها نیز استفاده می شود. البته طعم و مزه فوندانت خیلی مورد علاقه افراد مختلف نیست، ولی طرح های فوق العاده ای که می توان با فوندانت ایجاد کرد باعث استفاده گسترده از این ماده در صنعت قنادی شده است.
در تهیه فوندانت معمولا از ترکیب آب، شکر، گلیسیرین، ژلاتین و طعم دهنده ها و رنگ های خوراکی استفاده می شود.
4-روکش کیک ژلارد
خمیر ژلارد یکی از جایگزین های فوندانت است. این ماده می تواند جایگزین مناسبی برای کسانی باشد که طعم فوندانت را دوست ندارند. معمولا این ماده در کیک های خانگی بیشتر استفاده می شود و قنادی ها کمتر از این ماده برای دکور کردن کیک استفاده میکنند. این خمیر از نشاسته، آرد، شیر و پودر ژله تهیه میشود.
5- شکلات
روکش شکلات برای افرادی که عاشق طعم و مزه شکلات و کاکائو هستند می تواند یک گزینه بسیار جذاب و دوست داشتنی باشد. قطعا شکلات یکی از خوشمزه ترین ماده های غذایی جهان است که طرفداران بسیاری هم دارد. استفاده از شکلات می تواند هم باعث جذابیت ظاهری و هم باعث خوشمزه تر شدن کیک شود. امروزه در صنعت کیک سازی با استفاده از قالب های مختلف طرح های بسیار جذابی با شکلات برای دکوراسیون کیک ساخته میشود.
6- روکش کیک گاناش
گاناش در واقع ترکیبی از خامه و شکلات است. گاناش هم یکی از روکش های بر پایه شکلات و کاکائو محسوب می شود و برای تزیین کیک بسییار مناسب است. می توان گفت مزیت این نوع روکش نسبت به روکش شکلات این است که گاناش بسیار خوش طعم است و طعم دلچسب شکلات را بیشتر و بهتر به افراد منتقل می کند.
7- سس فرانسوی!
سس فرانسوی یا سس براق یکی از روکش های بسیار خاص و زیبا برای کیک محسوب می شود. این روکش ظاهری بسیار شیک و لاکچری به کیک می دهد. ظاهر براق این نوع کیک ها می تواند توجه هر بیننده ای را به خود جلب کند و جلوه خاصی به تزیین مراسمات دهد. البته باید به این نکته توجه کرد که این نوع روکش نسبت به گرما حساس است و در هوای گرم استحکام و فرم خود را از دست می دهد. به همین دلیل باید تا حد امکان این نوع کیک ها را در دمای خنک نگهداری کرد.