حقایق خواندنی کیک و شیرینی چه میتواند باشد؟! در این مقاله برای شما حقایقی جالب در مورد کیک و شیرینی را، از چهار گوشهی جهان گرد هم آورده ایم. با نیشکرک همراه باشید.
در دنیا به سختی میتوان کسی را یافت که کیک و شیرینی را دوست نداشته باشد. هیچ یک از ما نمیتوانیم به کیک و شیرینی نه بگوییم! در مورد این خوردنیهای دوستداشتنی حقایقی وجود دارد که شاید تا به حال نشنیده باشید:
1-ریشه کلمه کیک:
بنا به روایاتی، اصلِ کلمهی کیک (Cake) از کلمهی اسکاندیناویاییِ (نروژیِ) “کاکا” (kaka) وارد زبان انگلیسی شده است. همچنین دیکشنری آکسفورد ریشهی کلمهی “کیک” (cake) را تا قرن سیزدهم میلادی تعقیب کرده است.
2-کیک در قرون وسطی:
در اروپا و در قرون وسطی کلمهی کیک (cake) به نوعی از نان اطلاق میشده، که هر دو طرفش به خوبی پخته و سفت شده باشد!
3-قدیمی ترین کیک های تاریخ:
نشانههای اولیه از کیک، ابتدا در نزد مصریان و سپس رومیان مشاهده شده است. در روم باستان و قبل از باب شدن رسمیِ کیک عروسی در مراسم ازدواج، به نشانهی برکت، بر روی سر عروس تکههای نان میریختند. این رسم در نقاط دیگر جهان و به شکلهای دیگر مانند ریختن دانههای برنج و یا قندسابی بر سر عروس از دیرباز تا به حال ادامه دارد. همچنین در روم باستان در ابتدا کیک در معبد و به خدایانی که میپرستیدند تقدیم میشده است.
4-اثر کیک در پیدا کردن همسر:
یکی از اعتقادات قدیمی برخی از زنان اروپایی این بود که اگر دختری در زیر بالش خود برشی از کیک میوهای بگذارد و بخوابد، در خواب، راجع به همسر آیندهی خود مطالبی را خواهد فهمید. عجیب اینجاست که این اعتقاد هنوز در برخی از ایالتهای آمریکا مرسوم است!
5-شکل هندسی کیک:
از دیگر حقایق جالب کیک و شیرینی شکل هندسی آنهاست. آیا این سوال برایتان پیش آمده که چرا کیکها در اکثر موارد به شکل گِرد ساخته میشوند؟
علت این امر اعتقادات انسانهای عصر باستان در مورد خورشید و ماه و تقدسی بود که برای آنها قایل بودند. آنها خورشید و ماه را نمادی از زندگی و مقدس میدانستند و به همین خاطر کیک را نیز شبیهِ آنها و به صورت گِرد میساختند. همچنین آرزو نمودن در دل و فوت کردن شمعِ روی کیکها نیز از دیرباز در بین رومیان باستان رواج داشت. فلسفهی آن، فرستادن تقاضا و آرزوهایشان با شعله و دود شمعِ خاموش شده به نزد خدایان برای برآورده شدنشان بود!
6-اولین دستور پخت کیک:
به نظر شما نخستین دستور کیکپزیِ مدرن را چه کسی و در چه زمانی نوشته است؟
طبق اسناد موجود، در سال 1796 خانمی به نام “اِمیلیا سیمِنس” “Amelia Simmons در کتاب “آمریکن کوک” American Cooke برای نخستین بار مطالبی در مورد “یک فنجان کیک” نوشته است که شاید منظورش نوعی کاپ کیکِ Cup Cake اولیّه بوده باشد!
7-کیک مادربزرگ فقط برای خانم ها:
هفتمین حقایق خواندنی کیک و شیرینی مربوط به اسلاوها و مردم کشورهای اروپای شرقی است. آنها نوعی دستور پخت کیکی سنتی به نام “بابکا” دارند که دارای دستور پخت عجیبی است. معنای “بابکا” در زبان اوکراینی و زبانهای همجوار این کشور به معنای “مادربزرگ” است. این کیک در اعیاد مهمی همچون عید نوئل پخته میشد و در تهیه و پخت آن فقط زنها باید شرکت میداشتند و هیچ مردی نباید به آشپزخانه و یا محل آمادهسازی و پخت کیک “بابکا” وارد میشد. عجیبتر این است که در هنگام پخت کیک “بابکا” هیچ گفتگو و یا سر و صدایی نیز نباید وجود میداشت!
این کیک سنتی به صورت ساده، شکلاتی یا وانیلی تهیه میشود و معمولاً حاوی محتویات خاصی نیست و قسمت بیرونی آن با بادام، شکر و یا میوههای مختلف تزیین میگردد.
8-لو رفتن دستور پخت رد ولوت:
کیک مخملی قرمز (Red Velvet cake) و همهگیر شدن دستور پخت آن یکی دیگر از موارد حقایق خواندنی کیک و شیرینی است. در این مورد اتفاق جالبی وجود دارد که خواندنش خالی از لطف نیست.
میگویند سازندهی این کیک که رستورانی نیز داشت، از مشتریان مخصوص رستورانش به عنوان دسر با “کیک مخملی قرمز” که بسیار هم لذیذ بود پذیرایی میکرد. روزی خانمی ثروتمند با خوردن این کیک از آن بسیار خوشش میآید و از صاحب رستوران دستور پخت کیک مخملی قرمز را میخواهد. صاحب رستوران در نهایت راضی میشود که در مقابل مبلغ 1000 دلار دستور پخت کیک را به این زن ثروتمند بفروشد. زن ثروتمند علیرغم میل باطنی، این پول را پرداخت میکند. ولی بعد از آن، دستور پخت کیک مخملی قرمز را به تمام دوستان و آشنایان و حتی غریبهها به وسیلهی نامه ارسال میکند، تا از رستوراندار مذکور انتقام بگیرد.
9- تقویم جهانی کیک:
از جمله دیگر حقایق جالب کیک و شیرینی، تقویمِ شیرینیپزی جهانی است! طبق این تقویم، 26 نوامبر برابر با 5 آذر، به عنوان روز جهانی کیک انتخاب شده است. همچنین جالب است بدانید که درتقویم جهانی کیک، ایام زیر نیز با انواع کیک و شکلات در ارتباط هستند:
- 27 ژانویه برابر 8 بهمن ماه، روز جهانی کیک شکلاتی
- 29 مارس معادل 9 فروردین، روز جهانی کیک لیمویی
- 7 آوریل برابر 18 فروردین، روزجهانی کیک قهوه
- 11 ژوئن یا همان 21 خرداد، روز ملی کیک شکلاتی آلمانی
- 7 جولای معادل با 16 تیرماه، روز جهانی شکلات
10- شخصیت شناسی با کیک ها:
حقایق خواندنی کیک و شیرینی تمامشدنی نیست! آیا میدانید که از طعم کیکهایی که افراد میپسندند میتوانید به خصوصیات روحی و اخلاقی آنها پی ببرید؟! علت این امر این است که هستهی چشایی افراد با خصوصیات شخصیتی آنها پیوند دارد و انتخاب کیک با تیپ شخصیتی افراد دارای ارتباط مستقیم است. با نیشکرک در قسمت پایانی این مقاله و شرح کیکهای مورد پسندِ تیپهای شخصیتیِ گوناگون همراه باشید:
اگر کیک شکلاتی را بیشتر از هر کیک دیگری میپسندید نشانگر آن است که زیباپرست بوده و بیشتر از هر چیز دیگر به یک زندگی عالی و راحت علاقمندید. احساس امنیت عاطفی برای شما مهم است و در این زمینه زمان و انرژی صرف میکنید و امکان دارد بعضی اوقات از این لحاظ حس عدم اطمینان داشته باشید، دوست خوب و همسری مهربان خواهید بود.
دوستدارن کیک آناناس و کیکهایی از این دست، بیشتر از آن که به اشخاصی که جذب زیبایی و شیکی آنها میشوند توجه کنند دوست دارند که به افرادی که امتحان پس دادهاند نزدیک باشند. انسانی ملایم و احساساتی که قادر است احساسات خود را کنترل کرده و یک زندگی متعادل و خوب داشته باشد.
افرادی که کیک تمشک دوست دارند قدرت مدیریت خوبی دارند و دوست دارند با انسانها به درستی رفتار کنند. شما میتوانید با خوردن کیک تمشک گاهی بر استرسهایتان فایق شوید! این خاصیت تمشک است و روحیهی شما به آن احتیاج دارد. اگر نامزد شما کیک تمشک دوست دارد میتوانید علایمی از درونگرایی و خجالتی بودن را نیز در او مشاهده کنید!
دوستداران انواع دیگر کیکها مانند کیک برونی (brownie) که محتویات متفاوتی میتوانند داشته باشند افرادی هستند که هم قابل اعتمادند و هم خودشان به دیگران اعتماد میکنند. اگر دوستدار این نوع از کیکها هستید یکی از اصلیترین خصلتهای شما، فعال بودنتان است و گاهی این امر سبب میشود که از دیگران دور شوید، به تنوع علاقمندید ولی شخصی با احساس مسئولیت بالا هستید!